Houdt u ook van zo’n lekkere, pittige worst die perfect past bij tal van heerlijke dranken? Of wilt u eindelijk eens weten hoe je een overheerlijke paté maakt? Tijdens onze workshops in Gent leren we u de kneepjes van het vak om de perfecte worst te draaien of paté te bereiden. Bent u zelf traiteur of professional? Of houdt u gewoon van de fijne keuken? Onze cursussen staan open voor iedereen.
In de leer bij een vakman
Wilt u met de collega's of vrienden eens een leerrijke uitstap maken die bovendien nog vele jaren zijn nut zal bewijzen? Kom dan langs bij Carlo, want hij deelt zijn passie en enthousiame graag met u. Hij leert u de kneepjes van het vak en houdt natuurlijk ook rekening met uw verwachtingen en vragen. Contacteer ons gerust voor meer informatie. De workshops worden georganiseerd voor groepen van 10 tot 20 personen.
Workshop 1: paté maken
Tijdens onze eerste workshop leert Carlo aan hoe u een kwaliteitsvolle paté kan bereiden. De workshop wordt opgesplitst in twee avonden. Tijdens de eerste sessie leren we u hoe u de lever moet opkuisen en hoe u het varkensvlees moet versnijden en vermalen. Vervolgens toont Carlo hoe u de kruiden en verse groenten moet gebruiken en marineren. Ten slotte worden de patévormen gevuld.
De avond daarna komt u nog eens terug om te zien hoe paté gegarnierd wordt. Uw eigen paté wordt dan versneden tot hapjes en we voorzien ook aangepaste wijnen, brood en confijt. Tijdens deze tweede avond kan u dus naar hartelust genieten van uw creatie in een gezellige sfeer. En uiteraard voorzien we ook een paar proevertjes!
Workshop 2: worsten draaien
Onze tweede cursus staat volledig in het teken van de perfecte worst. Carlo leert u in de eerste plaats hoe de stukken varkensvlees uitgebeend moeten worden. Er wordt daarna aandacht besteed aan het versnijden en malen van dat vlees tot gehakt, waarna het mengsel wordt bewerkt met kruiden. Tenslotte worden er nog wat verse groenten toegevoegd en wordt het geheel tot een perfecte worst gedraaid. We bieden verschillende variëteiten aan:
- pittige rucolaworst
- chorizoworst
- merguez
- mexicaanse worst
OF
- droge worst met venkel
- gerookte, bierdroge worst
- droge ginworst
Op het einde kunnen uw creaties worden gebakken op de barbecue, eventueel voorzien van een broodje, wijntje of biertje. En om een geslaagde avond af te sluiten krijgt u natuurlijk ook proevertjes mee!
Neem contact op
Interesse om deel te nemen? Neem dan zeker even contact op met Traiteur Carlo uit Gent voor meer informatie. We geven u graag extra uitleg.